Clarex tillverkar skyltar åt Stockholmkonst och Liljevalchs konsthall

Pressmeddelande den 27 augusti 200

Clarex har tillverkat skyltar till 33 konstverk i Stockholm. Det är organisationen Stockholm konst, som arbetar med ny konst på offentliga platser i staden, som gett Clarex uppdraget.

Skyltar på konstverk ställer extra höga krav. Clarex gav oss flera olika prototyper, vi fick se hur skyltarna skulle se ut i verkligheten och kunde jämföra olika alternativ. Utformningen är viktig eftersom skyltarna ska kunna läsas och förstås av alla, säger Jenny Lawner, projektadministratör på Stockholm konst.

Skyltarna är designade av formgivare Ida Wessel och är tillverkade av rostfritt stål eller plast och med lasermärkta bokstäver.

– Materialet är särskilt viktigt eftersom skyltarna måste tåla alla typer av väder. Om konstverken ska stå i hundra år ska skyltarna hålla i hundra år, säger Robert Renz, VD för Clarex.

Skyltarna ska sitta på nya konstverk på offentliga platser i hela Stockholm. Bland annat ska en skylt sitta på skulpturen, Cornelis och Cecilia, gjord av konstnären Bitte Jonason Åkerlund. Verket är en hyllning till trubaduren Cornelis Vreeswijk och kan beskådas i Cornelisparken på Södermalm i Stockholm. Det numera riksbekanta verket Hemlös räv, av Laura Ford och som finns utanför Rosenbad ska också få en efterlängtad skylt.

Stockholm konst, som är en del av Stockholms kommun, började sin verksamhet 2008 och arbetar med beställningar av konstverk till gator, torg, parker, bostadsområden och andra offentliga miljöer. Dessutom köps befintlig konst och placeras på stadens daghem, skolor och äldreboenden. Idag delar man lokaler och personal med Liljevalchs konsthall på Djurgården i Stockholm.

Clarex har tidigare genomfört flera uppdrag åt Liljevalchs konsthall och Stockholms kulturförvaltning.

Skyltarna levererades den 27 augusti och kommer att monteras så fort det är möjligt.

För ytterligare information:

Robert Renz, VD Clarex, tfn: 08-33 75 80, robert@clarex.se

Jenny Lawner, projektadministratör på Stockholm konst, tfn: 08-508 31 334, jenny.lawner@stockholmkonst.stockholm.se

Clarex är specialister på att lyfta fram det unika i kundernas verksamhet med en genomtänkt skyltkommunikation. Vi har lång erfarenhet av att erbjuda kompletta skyltlösningar, allt från rådgivning och design till produktion och service. För ett bestående intryck.

Läs mer på http://www.clarex.se


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s