Clarex och Arkitekturmuseet i nytt samarbete

Clarex har tillverkat skyltar till arkitekturmuseet i Stockholm. De nya skyltarna är ett led i museets nysatsning på den permanenta utställningen ”Arkitektur i Sverige”.

– Anledningen till att det behövs nya skyltar är att vi passar på att göra om när vi flyttar utställningen till andra lokaler. Tidigare satt skyltarna på väggen, nu vill vi ha dem fristående så att väggarna blir fria, säger Lars Fridén, projektledare på Arkitekturmuseet.

Utställningen innehåller både nytt och gammalt ur den svenska arkitekturhistorien. Här finns alltifrån forntida långhus till Arlandas flygledartorn. Dessutom finns modeller av framtida byggprojekt.

– Vi använder Clarex ofta och det var naturligt att anlita dem ännu en gång. Det kändes enkelt och det passade med våra snäva tidsramar. Innan vi gjorde beställningen fick vi se några prototyper. Det var viktigt för att kunna avgöra hur texten skulle komma att se ut, säger Lars Fridén.

– Vi är extra stolta att kunna hjälpa ett museum som dokumenterar svensk arkitektur. Deras arbete är viktigt för den svenska arkitekturhistorien, säger Robert Renz, VD på Clarex.

De 26 transparenta skyltarna är tillverkade i plast och är 900 mm höga samt 500 mm breda. Skyltarna ska vara på plats den 6 oktober, då det är nyinvigning av utställningen.

För ytterligare information:

Robert Renz, VD Clarex,
tfn: 08-33 75 80, robert@clarex.se

Lars Fridén, projektledare på Arkitekturmuseet,
tfn: 08-587 270 00, lars.friden@arkitekturmuseet.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s