Lysningspresent från Vitterhetsakademin

Den 30 maj var det lysning för kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i Slottskyrkan i Stockholm. Målgruppen för lysningen var dock inte de svenska medborgarna utan den riktade sig främst till organisationer och samhällsinstitutioner (Källa : Aftonbladet 100114)

Bland de inbjudna gästerna fanns Vitterhetsakademins, vars främsta syfte är att ge stöd åt vetenskap och forskning. Stödet består främst av att man ger ekonomiska bidrag från donerade fonder till forskningsresor, tryckning av skrifter, gästföreläsningar vid högskolorna och andra ändamål inom akademiens intressesfär. Mer om deras verksamhet går att läsa på deras hemsida.

När de skulle välja en lysningspresent till brudparet så valde de att anlita Clarex. Presenten var tre vackera träd som ska stå i Hagaparken. Det ska symbolisera deras kärlek och växa sig starkare år efter år (min personliga tolkning). Invid träden kommer tre skyltar Clarex att sitta på järnspjut.

Valet av material stod tidigt klart. Gjuten brons klarar mycket påfrestningar samt ge ett klassiskt, genuint intryck. Skyltarna är dessutom godkänd av Djurgårdsförvaltningen innan den producerades.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s