Vetenskapens Hus – nytt skyltkoncept

Under sommaren har vår fotograf Johan varit ute och tagit fantastiska bilder på de nya skyltarna som har satts upp under våren och sommaren.

Vi har valt att lägga upp ett antal bilder med en  kort beskrivning om skyltkonceptet och förklaring till det valda utförandet.  

vetenskapenshus_koppar_clarex_skyltVetenskapens Hus | AlbaNova universitetscentrum valde tillsammans med byggkonsult Ralph Köhlberg och arkitekten Tony Rydh, Clarex för att ta fram ett nytt skyltkoncept för att harmonisera fasaden till Vetenskapens hus.

Vetenskapens hus består av två hus. Den nya skylten är placerad på AlbaNova universitetscentrum som är fyllt med biologi, fysik, kemi och matematik.

Ett omfattande förarbete har lagt ner för att maximera och säkerställa att skyltens placering blir optimal.

Valet föll på profil 3, individuella, LED-bakåtbelysta, oxiderade kopparbokstäver, som harmoniseras till andra byggdetaljer i koppar.

Hål borrades i fastighetens innertak till varje individuell bokstav för att på det mest optimala sätt dölja all typ av el-dragning.

LED alternativet var ett solklart val då man vill ha en långsiktig hållbar och underhållsfri lösning, med en ytterst låg energiförbrukning och även är optimal med hänsyn till miljön. 

Läs mer om våra pågående projekt på clarex.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s