Nya skyltar till oss på Skeppsbron 20!

skeppsbron_clarex_gjutna_skyltar_entreskylt_foretagsregister

Tidigare i år fick vi i uppdrag av vår fastighetsägare att ta fram ett nytt koncept för skyltarna här på Skeppsbron 20 i Stockholm.

Efter att fastighetsägaren köpt fastigheten, rustat upp den samt hyrt ut alla kontor var det dags att uppgradera de skyltar som pryder fasaden.

Önskemålet var att skapa ett snyggt och enhetligt koncept, som återspeglar hyresgästerna samt fastigheten i övrigt.

Vårt förslag var att fånga den klassiska lösningen med olika typer av linjalskyltar till hyresregistret, vilket ger känslan av att hyresgästerna ser utbytbara ut, vilket även förmedlas till deras kunder.

Därför valde vi att presentera lite mera exklusiva alternativ med fokus på att förmedla en känsla av homogenitet och stabilitet, som visar att fastigheten satsar på sina hyresgäster.

Alla skyltar blir även enhetliga och vid eventuellt byte av hyresgäst byts även alla skyltar ut.

Utifrån det konceptet tog vi tillvara på fastighetens egna detaljer och exklusivitet, vilket resulterade i följande:

Två stycken mörkoxiderade gjutna bronsskyltar som pryder porten.
Formspråket är inspirerat av fastigheten och färgen anpassad till pelarnas grundnyans.
Även företagsnamnen är oxiderade i samma nyans för att ge intrycket av att skyltarna är lika gamla som fastigheten i övrigt.

För att ge en alldaglig porttelefon ett exklusivt fyllt tog vi fram en högblankpolerad mässingsskylt med graverade och färgfyllda namn, monterad rund porttelefonen.

Det invändiga fastighetsregistret är en större mässingsskylt med graverade och färgfyllda namn. För att skylten ska vara lätt att montera ner vi eventuellt byte är den placerad inuti en glas ram, där den sitter fast med magneter.

Sist men inte minst tog vi fram ett designförslag på två stora bronstavlor på respektive sida av entrén för att öka tyngden på hela skyltkonceptet. Med dessa slog vi två flugor i en smäll, då dessa är monterade över två fönster som inte har används sedan urminnes tider.

Tanken är att vi fortsättningsvis även ska byta ut alla dörrskyltar och liknande i fastigheten för att skapa ett enhetligt intryck där slutresultatet hela tiden sätts i fokus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s