Lasermärkt skylt i rostfritt uppmärksammar Raul Wallenberg

Stockholms Stadsmuseum har under året uppmärksammat Raul Wallenbergs liv och verkan som med anledning av hundraårsjubiléet av hans födelse den 4 augusti. Utöver utställningen ”För mig finns inget annat val – Raoul Wallenberg 1912-2012” har stadsvandringar anordnats och monument förts upp runt om i Stockholm. Till ett av dessa monument ville man ha en plackettskylt, och efter möten och samtal där alla detaljer diskuterades arbetades följande av Clarex.

Skylten behövde uppfylla flera kriterier, den skulle vara beständig och ge ett exklusivt, gediget intryck men samtidigt vara ett diskret komplement till konstverken, resultatet blev följande.

I och med den utsatta miljön i form av väder och vind tillverkades skylten i rostfritt stål, lutning och med lasermärkt text, med lasermärkning behåller skylten en plan yta och tillsammans med skyltens lutning bidrar detta till att regnvatten och smuts rinner av skylten och att den håller länge. En lutad skylt skapar också en bekväm ställning för betraktaren och därmed en mycket god läsbarhet. Skyltens bockade kant gör att den blir stabil och ger ett gediget intryck samtidigt blir kanten ”mjuk” något som är viktigt i offentliga miljöer för att ingen ska skada sig på skylten.

Läs mer om Raul Wallenberg och Stadsmuseets utställningar här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s