Nyskapande skyltkoncept till Airtours

Vi har tidigare berättat här i bloggen om den förfrågan vi fick från Airtours i slutet av våren 2012, då var förutsättningarna att man hade tagit beslut om att flytta och kombinera kontor och nuvarande resebutik till en ny lokal centralt beläget på Sveavägen.

Initialt låg fokus på att hitta en traditionell skyltlösning i form av en så kallad ljuslåda.

Men efter möten och diskussioner om hur Airtours ville kommunicera sitt varumärke och att det fanns en vilja att lägga ribban på en högre nivå med tanke på bland annat lokalens strategiska placering och dess exteriöra förutsättningar i form av en mycket ren och neutral fasad, ändrades denna fokus.

Efter att vi gått igenom den befintliga grafiska manualen och resonerat kring vad man ville uppnå med skyltningen, tog vi fram ett antal konkreta visualiseringar och fotomontage.

Dessa har under tiden omarbetats och kompletterats för att slutligen se ut enligt nedan, visualiseringarna, tillsammans med fotomontage, tekniska beskrivningar och omfattande förarbete ligger just nu på stadsbyggnadskontorets bord.

Tills dessa att bygglovet är klart och skyltarna är producerade har Airtours beställt en temporär vepa som kommer att täcka in större delen av fasaden tills dess att skyltarna är platsmonterade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s