Informativt, modernt skyltkoncept i klassisk tappning – St. Eugenia Katolska församling

När St. Eugenia Katolska församling  inviges 1982 på Kungsträdgårdsgatan 12 (byggt 1887) i Stockholm lade man mycket energi på att hitta ett modernt avskalat formspråk interiört, i kombination med ett klassiskt formspråk exteriört, bestående av ett stort förgyllt kors placerat centralt ovanför entrén på den klassiska, pampiga sekelskifte fasaden.

Vad som var utmaningen i detta projekt var att förena det moderna med det klassiska.
Syftet var att på ett ändamålsenligt sätt få fram budskapet om när kyrkan har öppet, olika aktiviteter samt en kortfattad information om kyrkans historia.

Denna information skall framförallt vända sig till förbipasserade gångtrafik och även förtydliga att man faktisk passerar en kyrka, det har sedan tidigare inte varit tydligt att man står framför kyrkan förutom om man befinner sig mitt på kungsträdgården och kan se det ståtliga korset.

Efter flertal möten där vi diskuterade igenom alla behov och önskemål, växte till slut detta kompletta skyltkoncept fram, som förenar det bestånd av olika värdar, från att var modernt avskalat, till klassiskt och även på ett relativt enkelt sätt kunna byta ut budskap, samt att tydliggöra kyrkans placering i stadsbilden dag som kväll.

Nedan ser ni det slutgiltiga fotomontaget som dag/kväll, som inom kort kommer att placeras på två stycken pelare placerade på vardera sida om entrén.

 

Skyltar_Eugenia_Katolska_forsamling_clarex

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s