Innovativ receptions- och dörrskylt till Screem mediabyrå

Ni vi fick denna förfrågan för en tid sedan gjorde vi vår sedvanliga bakgrunds check.

Det visade sig att företaget Scream mediabyrå är en av de absoluts största och mest välrenommerade mediebyråerna i Sverige.

När jag fick interiörbilder samt företagets logotyp, stod det för mig personligen klart att man skulle ta fasta på de intentioner skaparen av logotypen ville förmedla,
nämligen att logon såg ut som att den var skriven i all hast, tex helt enkelt en minnes- anteckning på ett papper vid ett möte som man sedan har skannat in.

Efter samtal med Scream kom det dock fram att man inte ville schablonera upp dito logo på väggen i receptionen och på den rostade entrédörren utan man ville ha en skylt
bestående av fristående utskurna bokstäver och färgduttar.

Efter att ha tagit fram 3d visualisering på två olika koncept, ( se nedan ) önskade man att vi skulle konkretisera hur modellen med rundfrästa kanter såg ut irl, man ville även se hur svart mattblästrad akryl ser ut.

Vi presenterade på ett andra möte just två olika varianter på svart homogen akryl med och utan rundfräst radie på texten,
Efter diskussion med samtliga berörda på huvudkontoret i Stockholm enades vi om att mattblästra texten med radie och att de fem färgade duttarna skulle lackeras i högblankt.

Vi ser fram emot att få fotografera dessa skyltar när de är platsmonterade,  och att de övriga kontoren i samma koncern kommer att uppleva skyltarna lika innovativa och estetiskt tilltalade.

Scream_BScream_A

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s