Exlusiva ljuslådor till THE PALM TREE HOME INTERIOR

Hur mycket kan man variera utseendet på en skylt, och vilken ide är det egentligen att lägga ner mycket tankemöda och energi på att kombinera rätt material, storlekar samt färger för att förmedla rätt budskap.

När vi fick förfrågan från THE PALM TREE HOME INTERIOR som är en inredningsbutik, som nu strax skall slå upp portarna på centralt belägna Olof Palmes gata korsningen Holländargatan. Var frågan om de förslag ägarinnan hade fått på skyltar var det mest optimala, detta trots att hon själv hade varit på ”stan” och sett en modell som hon uppfattade var det hon ville ha och skulle passa till hennes nya butik.

Efter att vi redogjorde för förutsättningarna på plats, kunde vi konstatera att den modell som hon valt ut och som hon även fått pris på från flera kollegor i branschen, kanske inte var den mest optimala.

Sagt och gjort vi tog fram ett skräddarsytt koncept med rätt färger och exklusiva utfrästa bokstäver med inspiration från bl.a. Pause bild och ljuds skyltkoncept, men vi la till ytterligare en dimension genom att de vita bokstäverna förses med 10mm transparent akryl. (bokstäverna blir mycket eleganta och får extra djup).. till detta lägger vi till en extra skylt på ett fönsterparti där ägarinnan först inte tänkt använda ytan alls, samt som slutkläm integreras ljus i underkant av samtliga skyltar.

Nedan ser ni ett fotomontage som visar hur det är tänkt att se ut, i verkligheten kommer dock slutresultatet bli betydligt mer påfallande, framförallt med betoning på kvälls- och natt effekten.

The palm tree_skyltar_clarex

Lysande glasinstallation i mark till Sahlgrenska

För ca 6 månader sedan fick vi ett samtal av en person som heter Christian Sandell, han berättade att han är ljuskonstnär och hade vunnit i hård konkurrens med andra konstnärer att ta fram en ljusinstallation till Sahlgrenska sjukhuset.

Christians fråga om vi hade kompetens inom detta område ( frågan är inte obefogad då projektet är av en mycket speciell och omfattande karaktär ) projektet kan i korthet beskrivas som belysta ljuspartier i mark på en yta av 8×34 meter mellan två st fasader, denna ljusinstallation skall förutom att vara estetisk tilltalade tåla att en lastbil på totalt 34 ton skall kunna åka över dito!!

Mitt råd till Christian var att vi skulle ta ett förutsättningslöst möte för att gå igenom hans projekt, sagt och gjort ett par dagar senare kom han till vårt kontor med ritningar och en mockup på hur han hade tänkt sig hela projektet.

Efter detta möte enades vi om att vi skulle ta ett nytt möte, detta med vår samarbetspartner inom glas/glasfasader etc. Följande möte med Morgan som ansvarig på företaget Klar display media med inriktning på komplexa glas installationer belysta som obelysta, blev det uppenbart att vi tillsammans kunde föra detta projekt i hamn.

Nu på vårt senaste möte har vi ytterligare kommit fram i processen, designen är bestämd, Christian har bestämt att det skall vara 4 olika färger, nu arbetar vi vidare med att diskutera med arkitekter, tekniska konsulter, glastillverkare i Tyskland med specialitet på belyst glas i tunnlar och för andra publika applikationer.

Nedan ser ni lite visualiseringar om hur projektet som är sanktionerat, och har godkänd budget och skall vara klart på Sahlgrenska till 2015.

Clarex Sahlgrenska glasinstallation

Komplett entréskyltskoncept till Huvudstaden Norrladsgatan 31

I dagarna fick vi ett prestigefullt uppdrag, av Huvudstaden att utföra ett koncept bestående av exklusiva entréskyltar.  I grunden bestående av svarteloxerade aluminiumskyltar i olika storlekar och modeller.

Grunden för detta projekt ligger i att det inte finns några standardlösningar,  utan allt är skräddarsytt och exakt anpassat till kundens önskemål.
Grundförutsättningarna och grundläggande beskrivningar av kunden Huvudstaden utfördes av arkitektkontoret Strategisk Arkitektur.

Efter flertalet möten med arkitektkontoret samt med slutkund fick vi i uppdrag att i detalj ta fram produktionsfärdiga filer, med tekniska samt visuella beskrivningar av samtliga skyltar.

Den nya entrén på Norrladsgatan 31 leder upp till fastigetens hyresgäster via bla en ny hiss och man ville redan i ett tidigt skede lägga fokus på att hitta ett flexibelt och samtidigt elegant, stramt koncept i svart och mässing med inslag av glas.

Slutresultatet bli allt från skyltar som täcker i en hel vägg, från golv till tak med magnetiska svarta linjalskyltar och utfrästa mässings logotyper, till öppningsbara informationsskåp i svart med inslag av mässing och glas och till en en vajerupphängd glaskylt direkt vid entrédörren.

Projekt genomsyras av att kunden valt att inte göra några förenklade lösningar utan fokus ligger på kvalité ut i minsta detalj. Vi ser nu fram nu emot att leverera samtliga entré- och hisskyltar och med en förhoppning att detta pilotprojekt kommer att utmyndiga i många  liknade projekt till fastighetsägaren och förvaltaren Huvudstaden.
Clarex, Skyltar, Entréskyltar, Huvudstaden

Skyltcirkeln är sluten – Socialstyrelsen lämnar gammalt kontor

För många år sedan, närmare bestämt året 2007, runt april/maj fick vi av Socialstyrelsen, en beställning, för den då klassiska modellen av fasadskylt, logotyp i guldfärg, inifrån belyst med vitlysande neon.

Nu har det gått ett antal år och Socialstyrelsen lämnar lokalerna på Primusgatan 18, den 31 maj 2013.

Vi har därför fått i uppdrag att förutom att demontera skylten, även lämna skylten för så kallad destruktion, då glasrören innehåller neongas och hälsovådligt kvicksilver är det av absolut största vikt för oss och kunden att neonrören och övrig elektronik tas hand om på en miljöstation med absolut mest miljöanpassat tillvägagångssätt.

Neonskylten är en klassisk skyltmodell som har funnits sedan förra seklets början men har numera ersatts till mycket stor del av led bestyckade modeller, betydligt mer miljöanpassade skyltar med mycket lång livslängd och därmed i alla aspekter en för tiden betydligt mera miljöanpassad skyltbelysnings variant.

Bilderna nedan visar hur skylten ser/såg ut i sina absoluta glansdagar. Vi ser nu med tillförsikt fram emot att få möjlighet att ombesörja en ny skylt den dagen då behovet påkallas.

Neonskylt, Clarex, Socialstyrelsen