Konvertering och renovering av neonskylt SKOWERA till EKOWERA

I början av förra seklet blev neonskyltar en allt vanligare syn i Stockholms stadsbild

Numera är Neonskyltar i dessa klassiska utföranden allt mer sällsynta, det har till och med diskuterat på allra högsta politiska nivå att man skall kunna börja K-märka neonskyltar ( vilket i dagsläget inte är fallet ).

När vi fick förfrågan att konvertera om två befintliga, gamla klassiska neonskyltar som vi sedan tidigare redan har renoverat, till den skobutik som då låg i den centralt belägna lokalen på Odengatan, rakt över Vasaparken. Blev vi naturligtvis rädda för att skylten skulle ersättas mot en ny i modernast led-teknik.

Men våra farhågor kom på skam och hela projektet utmyndigade i ett skyltprojekt som vi aldrig tidigare har varit med om.

Företaget som ska öppna en ekologisk mataffär i samma lokaler, ville inget hellre än att bibehålla inredning och stil , kosta vad det ville för att kunna behålla de två gamla klassiska neonskyltarna som prydde fasaden !

Men hur skulle det gå till ? Hur kan en skobutik med sin Skowera skylt kunna bli något annat än just en skobutik, kunden funderade och funderade och kom på en innovativa iden att byta ut ”S” mot ”E” på skyltarna och därmed behålla skylten och karaktären till alla grannars och förbipasserandes  lycka. Det är nämligen så att man fick flertalet önskemål om att man ville att den nya butiken skulle behålla skyltarna.
Under nästa vecka kommer neon flaggskylten att demonteras likväl det befintliga ”S”  när detta är gjort tar vi fram ett nytt ”E” i samma stil med neon och allt, detta kommer sedan att monteras om  3-4 veckor (kunden önskar även behålla original bokstäverna som ett minne) .

Här nedan ser ni hur den ena av neonskyltarna ser ut och hur det kommer att se ut efter ändringarna.
Neonskylt_Clarex_Fasadskylt_Ekowera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s