Guld lackerade Fasadbokstäver på Södra Paviljongen, Stockholms centralstation.

Stockholms centralstation, Centralen, är Sveriges största järnvägsstation.

Den ligger på Norrmalm, vid Centralplan/Vasagatan. Stationen invigdes den 18 juli 1871 och sedan 2001 ägs och förvaltas byggnaden av Jernhusen AB

Efter en omfattade renoveringen av den södra flygeln på Stockholms centralstation, som beräknas bli klar till slutet av 2013, som kronan på verket på uppdrag av Jernhusen Stationer AB kommer den befintliga numera solblekta skylten SÖDRA PAVILJONGEN att bytas ut, den är placerad på fasaden ovanför huvud entrén.

De nya skylten kommer att vara i samma utförande som tidigare, men genom en omdisponering av verksamheten i fastigheten byter man även ut texten konferenscenter, till  KOLLEKTIVTRAFIKENS HUS.

Något som i detta projekt har varit extra ordinärt svårt är att få måtten på den befintliga skylten och dito fasadyta, detta då skylten sitter så otillgängligt till och att gamla fasadritningar från tiden när fastigheten byggdes inte går att exakt förlita sig på, storleken på den nya skylten skall vara identisk i höjdled för att passa in på de långsmala fasadytorna som sträcker sig horisontellt ovanför entrén.

Fotomontaget visar hur den nya skylten kommer att se ut.

Jernhusen_Clarex_Skyltar_Profilbokstäver_Fasadskyltar_Skylt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s