Neon och kopparprofilskylt BAR, till KB / KonstnärsBaren

Anrika restaurangen Konstnärsbaren ( KB ) på Smålandsgatan 7, alldeles bredvid Norrmalmstorg, har byggt till en ny bar men ny entré.

December 1931 invigdes den nya Konstnärsbaren. Inredningsarkitekten Björn Hedvall gjorde all inredning inklusive stolar och bord vilka fortfarande används. Flera konstnärer hjälpte till med utsmyckningen av väggarna i lokalerna. Robert Högfeldt bidrog till fönstermålningen i övre matsalen, föreställande en ängel och ett troll.

Eftersom fastigheten som påminner om ett sengotiskt venetianskt palats och invigdes 1891 är möjligheterna att exponera med nya skyltar exteriört extremt begränsade.

Därför var valet av skylt och placeringen redan i ett tidigt skede klarlagt, utmaningen bestod i att hitta rätt typsnitt på texten BAR som skall sitta på en specialkonstruerad ställning tack vare begränsade infästningsmöjligheter på det befintliga entré taket.

Själva neonen i skylten kommer att vara i klassiskt 50-tals utförande med ett något ovanligare val av material i själva bokstavskropparna, resultatet blev oxiderad koppar viket kommer att passa in i den sobra miljön, själva neonrören kröks i ett rött filterglas, en riktig klassiker när det gäller neon.

Fotomontaget nedan visar hur skylten kommer att placeras och se ut, vi ser fram emot att ta en bit mat eller ett glas rött och avnjuta den kommande skylten på rätt plats i rätt miljö.

Clarex_skyltar_neonskylt_fasadskylt_profilskylt_KB_ljusskylt_skyltkoncept_kopparskylt_skyltar i stockholm_skyltföretag_skyltning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s