Fasadskylt till Logent, skylt som en kameleont för maximal effekt

Kompletterat med några bilder på slutresultatet

skyltar_clarex_logent_skyltar i stockholm_fasadskyltar_neonskyltar_ljusskyltar_profilskyltar_skyltkoncept

Logotyper med dess färger och fasader har en tendens att inte alltid matcha varandra optimalt i avseende att synas bra dag som natt och dessutom se bra ut.

När förfrågan kom från företaget Logent som arbetar som en heltäckande logistikpartner med lång erfarenhet samt bred och djup kompetens,som ligger i Hammarby, blev det relativt klar för oss att förutsättningarna var en utmaning. För att uppnå maximal effekt i form att den röda logotypen skulle synas på den relativt mörka putsväggen.

Det som är viktigt i ett initialt skede är att säkerställa att fastighetsägaren i detta fallet Faberge är med på banan och att man följer de eventuella restriktionerna och rekommendationerna i form av tex. en skyltmanual för området eller för den specifika fastigheten. Det är även primärt att se att placeringen av den tilltänkta skylten blir så bra som möjligt, när det gäller just Logents önskemål och fastighetsägarens direktiv var valet inte så komplicerat, fastighetsägaren Faberge hade redan sen tidigare specifika skyltytor definierade som även är monterade på fastigheten, i form av en distansmonterad rastrerad plåt, därmed var både mått och placering helt uppenbart.

När vi kom till logotypen var den i det fallet röd med gråa partier och en mindre text i underkant av dito, efter diskussion kom kunden med oss fram till att ta bort undertexten, då den skulle bli för liten för att synas på det avstånd som var aktuellt, när det gäller färgen kunde vi bara konstatera att rött mot rostrött inte var optimalt i avseende av kontrast.

Här kom vi fram till en, något egen och väldigt innovativ lösning på problemet,
skylten är helt enkelt vit på dagen och lyser rött på natten, de grå partierna i logotypen blir dock som ursprungs förutsättningarna.

Vi ser nu fram att efter godkänt bygglov från stadsbyggnadskontoret montera upp denna fasadskylt som är lite av en kameleont då den byter färg efter bakgrunden och miljön.

Bilden visar dag som natt effekt

Skyltar_clarex_fasadskylt_ledskylt_ljusskylt_skyltföretag_skyltkoncept_skyltar i stockholm_logent

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s