Exklusiv inifrån LED belyst fasadskylt till JENSEN Education i Uppsala

Sedan vår första kontakt med JENSEN education för drygt två år sedan var det för oss uppenbart att vi hade ett omfattade projekt framför oss. Till vårt första presentationsmöte gjorde vi en survey med bilder som på ett tydligt sätt redogjorde för hur alla lokaler såg ut, var de var placerade, viken typ av fastighet och vilken typ av fasadbeklädnad och fasadfärg de hade. Anledning till att vi utförde detta var att tydliggöra behovet av att gå grundligt tillväga, då förutsättningarna rent generellt är så varierade. Det ligger en utmaning i att hitta ett skyltkoncept som har och följer en röd tråd interiört som exteriört och samtidigt följer en grafisk manual, budget och som även i sista skedet blir godkänd för montering av fastighetsägare, stadsbyggnadskontor och andra myndigheter. Syftet är till sist att hitta den gyllene medelvägen och binder ihop alla skyltar för samtliga gymnasieskolor, förskolor, grundskolor och vuxenutbildning där hög kvalitet och långsiktighet är nyckelord.

JENSEN education grundades 1996 och har idag 13 gymnasieskolor samt 4 grundskolor och utbildar drygt 8 500 studerande runt om i landet.

Vårt första möte var starten för ett omfattade projekt, bestående av visualiseringar, fotomontage etc. Även framtagning av flertalet prototyper samt underlag för produktion av fasadskyltar och flaggor med tillhörande flaggstänger.

Efter ett omfattade arbete och efter drygt ett år, är nu bygglov beviljat och fasadskylt nu beställd till JENSEN Education, Gymnasium i Uppsala.

Ambitionen och vår gemensamma målsättning är nu att skylten skall sitta på plats till skolstarten i augusti.

Utförande för skylten är en rund skylt i silverlackerad aluminium med profil 10-front (framåtbelyst med 10mm utstickande akryl med blå vinyl på front) samt profil 3 (även bakåtbelyst) samt Invändigt LED-belyst. Lyser vitt framåt (genom sidor av bokstäver/symbol) och blått bakåt (corona)

Bokstäver Jensen Gymnasium i silverlackerad aluminium i profil 6 (lyser framåt genom akrylfronter)/och profil 3 (lyser även bakåt mot vägg). Monterade på stag lackerade likt fasadens färg eller transparenta stag. Invändigt LED-belyst. Lyser vitt framåt och blått bakåt (corona)

Total skyltstorlek: 3700x1183mm

Fotomontaget visar hur logofiguren kommer att se ut med dag- som natteffekt.

 

Skyltar Jensen education

Skyltar Jensen education

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s