Neonskylt i klassiskt fasadskyltsutförande till Orientaliska Mattateljen

Orientaliska Mattateljen Ölwing Aktiebolag är ett bolag med anor. Företaget startade år 1991 och drivs allt sedan dess av Eva Ölwing. Tidigare arbetade hon i en affär inriktad på antika och semiantika mattor och fick erfarenhet av både mattor, mattreparation, färgval och kvalitet.

Efter första kontakten med Eva var det uppenbart att man vill ta tillvara fastighetens 40- 50-tals karaktär och förmedla känslan av kvalitet i både utförande och modell på den skylt vi ville skapa.

Logotypen är rund och i klassisk 50-tals stil, därför blev det uppenbart att vi skulle fokusera på en riktigt neonskylt, som följer logotypens formspråk och färg.

Efter att ha diskuterat olika placeringsalternativ enades vi gemensamt om att den dubbelsidiga neonskylten skulle sitta relativt nära gaveln på fastigheten. Detta för maximera visibiliteten på skylten men även för att synliggöra entrén som ligger något anonymt på den mindre exponerade sidan av hörnlokalen där verksamheten bedrivs.

När vi tagit fram fotomontage samt 3d visualiseringar skickade vi in underlagen för godkännande från fastighetsägaren och därefter stadsbyggnadskontoret.

Skylten är nu under produktion och kommer inom en kort att platsmonteras nära gaveln.

Stadsbyggnadskontoret hade synpunkter på förslagen lokalisering och vi fick därför flytta den något, men övrigt gav de oss bifall på hela konceptet.

Fotomontagen visar hur skylten kommer att se ut på väggen, dag som natteffekt.

 

clarex_skyltar_skyltkoncept_profilskyltar_fasadskyltar_skyltar i stockholm_belysta skyltar_neonskylt_

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s