Led belyst profil och fasadskylt till Näsbyparkskolan Täby

I Juni 2015 vann vi en upphandling på samtliga skyltar interiört som exteriört på Näsbyparkskolan som är belägen i Täby.

I samband med sammanställningen av de olika skyltarna inför produktion, fick vi informatorn från kommunikationsavdelningen på Täby kommun att man önskade komplettera ritningarna som låg till grund för upphandlingen med namnet på skolan med Täby kommuns logotyp / vapen.

Vi fick av beställaren i uppdrag att besöka en idrottsanläggning som hade en skylt som sas motsvara kundens och kommunens önskemål, skyltmodellen visade sig vara en modell som i skyltbranschen kallas för profil 3, ( en skyltmodell som är inifrån belyst med led och där ljuset reflekteras i fasaden ). Skylten som satt på idrottsanläggningen hade dock inte föreskrivet typsnittet Risbyle som är Täbys egna typsnitt och saknade dessutom logofiguren / Täbys sköld som nu var ett bestämt önskemål.

Vi fick därför på vår kunds uppdrag att ta fram en ny teknisk beskrivning på en komplett fasadskylt till skolan, eftersom Täby kommun inte sedan tidigare beställt denna typ av komplett skylt med sköld. Blev det en sak för oss och kommunikatörerna på Täby kommun att ta fram en skyltmodell som överensstämde kommunens vision.

Efter flertalet diskussioner och framtagna tekniska beskrivningar, föll valet på en vit sköld som likväl den vita texten har så kallad korona ( bakåt belyst skylt ) kompletterad med att själva figuren på skölden blev upphöjd och även den fick en koronaeffekt.

Uppdraget med fasadskylten som är 7347 x 928 mm och med dito underlag, utmynnade förutom produktion och platsmontering även i att vi fick i uppdrag att demontera den befintliga fasadskylten och utföra en fasadrengöring med högtryckstvätt och fasadförbättring.

Underlaget nedan visar hur logotypen är producerad och fasadbilden visar var skylten är placerad på fasaden.

 

clarex_skyltar_skyltkoncept_profilskyltar_fasadskyltar_skyltar i stockholm_belysta skyltar_neonskylt_

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s