Förgyllda och skulpturalt utformade fasadskyltar platsmonterade för KI/ Karolinska Institutet

Vi har på slutfört det mycket exklusiva fasadskyltskonceptet på totalt tre identiska fasadskyltar till Karolinska Institutets Aula, även kalla Aula Medica. Logotypen med dess sigill är gjutna i brons och därefter förgyllda med 24 karats guld.

Sedan cirka två års tid har vi med godkännande av och i samarbetat med Akademiska hus och Karolinska Institutet tagit fram ett helt nytt fasadskyltkoncept till Karolinska institutets aula som är en byggnad för Karolinska institutet vid Solnavägen och blivande Hagastaden i Solna kommun.

En av de totalt tre fasadskyltarna har ersatt den befintliga fasadskylten som var placerad på tegelmuren vid entrén till KI:s campusområde i Solna. Det nya skyltkonceptet ska förmedla Karolinska Institutets renommé i form av kvalitet, långsiktighet och traditioner.

Tre skyltar av det egen framarbetade konceptet består av gjutna sigill av homogen brons i storlek cirka tre och halv gånger en och en halv meter.

Texten runtom sigillet är prismatisk och delarna i sigillet skulpturala.

Logotypen med dess sigill är förgyllda i 24 karats guld.

Skyltarna är nu monterade på Karolinska institutets aula i anslutning till ”Akademiska stråket”, på vardera sida av den bro som ska gå över Solnavägen, bron ska förena KI:s campusområde med Karolinska sjukhusets område.

Länken nedan visar processen från ide till färdiga fasadskyltar.
https://clarex.wordpress.com/?s=karolinska&x=0&y=0

Bildkollaget visar en av totalt tre skyltar till KI/ Karolinska Institutet, monterad på tegelmuren vid entrén till KI:s campusområde i Solna.

 

clarex_skyltar_karolinska institutet_bronsskyltar_gjutna skyltar_forgyllda skyltar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s