Helhetstänkande, att hitta den röda tråden när det kommer till skyltar och skyltkoncept i dess miljöer

Sedan flertalet år har vi av våra kunder givits möjlighet, utöver skyltar att leverera mer heltäckande och miljöskapande projekt.

Vad betyder nu detta i praktiken och vad har vi för erfarenhet och kunskap inom detta område?

Vi ser ofta våra förfrågningar som ett delmål i ett mer omfattade perspektiv. Det betyder i praktiken att skyltar i rätt utförande kan tillföra en miljö ett mervärde större en själva exponeringsvärdet i sig. Därmed inte sagt att vi inte vill att skyltarna skall förmedla varumärket eller aktuell information på ett effektivt och smakfullt vis.

Genom denna utgångspunkt och målsättning, att ge skyltar ett sammanhang med den lilla extra tanken, engagemanget och med fokus att se ”the big picture” har det resulterat i att vi numera inte arbetar som ett traditionellt skyltföretag.

Vilka komponenter är det vi numera lägger extra energi på att belysa?

När vi kommer i kontakt med ett projekt vi bedömer har en utvecklingspotential gör vi en analys på vad våra kunder kan tänkas ha behov av. Vi lägger i vår analys upp alla tänkbara parametrar som vi bedömer kan vara intressanta för våra kunder att uppmärksamma.
Det kan vara allt ifrån belysningskällor, färgsättningar på väggar samt exempelvis material och ytstrukturer på och i anslutning till skyltar. Det är inte allt för sällan målningsarbeten av olika art och karaktär i kombination med ändamålsenlig ljussättning och färgsättning kan tillföra oväntat positiva effekter rent estetiskt och funktionellt. Detta förhöjer helhetsintrycket av själva skyltningen och därmed också vår kunds varumärke- och informationsbehov.

Rätt skyltning med ett komplett helhetstänk i den aktuella miljön är enligt vår erfarenhet ett bra recept för att få skyltkonceptet att ”gifta sig” med miljön där de är placerade. Det kan ibland betyda att vi är lite oortodoxa och kanske använder skyltar som belysning eller klassiska tekniker i t.ex moderna miljöer för en cross-over effekt, där det kan tillföra rätt känsla, eller så blandar vi gamla beprövade material och utföranden i kombination med tekniker som ligger i absoluta framkant.

Nedan bilder visar hur vi har anpassat en skylts formspråk genom att med en klassisk målningsteknik kallad marmorering få dessa att smälta in i omgivningen på ett estetisk tilltalade sätt.

Clarex Målad_skylt Marmorering Marmor inredning miljöskapande Fastighetsskylt miljö_design Exklusiv_skylt Marmor_skylt Marmorerad_skylt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s